Hayallerinin gerçeğe dönüştüğü yer

Uçtan uça bir program ile iş fikri - ekip - girişim - başarı
aşamalarını deneyimlemek ister misin?

KAYIT OL

+

Etkinlik

+

Girişimci

+

Üniversite

+

Şehir

1. Aşama

Türkiye'nin 7 bölgesinde de düzenlenen üniversite etkinliklerinden birisine katılarak sürece dahil olabilirsin. Üniversite Etkinlikleri 48 saat aralıksız sürer ve final sunumlarında jüri değerlendirmesi ile sürece devam etmeye hak kazanan ekipler belirlenir. Etkinlik süresince düzenli mentorluk desteğinin yanı sıra 3 temel eğitim verilir: İş Modeli Kanvas, Tasarımsal Düşünce, Yatırımcıya Sunum.

2. Aşama

Ekiplere çalıştıkları sektörlerde deneyimli mentorlar atanır ve 3 ay süren, 3 aşamalı hızlandırma programı başlar. Bu süreçte girişimciler sırasıyla Müşteri Yakalama, Küresel Düşünme ve Kilit Partnerler Bulma, ve İş Planı ve İlk Ürün Oluşturma üzerine mentorlar eşliğinde çalışır. Mentorlarını dinleyen, direktifleri uygulayan ve pes etmeyen ekipler sürece devam eder.

3. Aşama

Ekipler girişimcilik ekosisteminin önde gelen kişileri ve yatırımcılar ile birebir görüştürülür, çalışmalarına profesyonel bakış açısı katmayı öğrenir. Öne çıkan ekipler izleyici kitlesi karşısında sunum yapma fırsatı yakalar. Tüm süreci tamamlayan ekipler yollarına devam etmeleri adına çeşitli destekler alır ve her biri University4Society ailesinin kalıcı birer parçası olarak düzenli gelişimlerine devam ederler.

University4Society Hızlandırma Programı


2021 Maratonlarımız Devam Ediyor!

Türkiye’nin en büyük girişimcilik ekosistemine 2021 senesi maratonlarımıza katılarak dahil olabilirsin. Sana en yakın etkinliği seç ve ücretsiz kaydını yap!

KAYIT OL


Mezun Girişimci Hikayeleri

Uniqgene

Uniqgene sporcular ve sağlıklı beslenmek isteyenler için gen testi ile günlük hayatınızda size en uygun spor ve beslenme alışkanlıklarını oluşturur. 3 farklı ürün ile müşterilerine ulaşan girişim profesyonel sporculara yönelik çözümleri ile dikkat çekiyor. Kitlesel fonlama ve İzmir Yüksek Teknoloji Entitüsü Teknopark desteği alan girişim, ünlü Türk basketbolcu ve melek yatırımcı Sinan Güler'in desteği ile spor ve sağlıklı yaşama gen teknolojisiyle ışık tutmayı amaçlıyor.

MeetTheMusic

Kişileri müziğin birleştirici gücünde buluşturan girişim Meet the Music, günlük 1.2 milyon mesaj rekoru ve aldığı Google Play Store kategori birinciliği ile kullanıcılarından büyük ilgi görüyor. Uygulama aynı müzikleri dinleyen kişileri eşleştirip konuşma imkanı sağlıyor. University4Society Bootcamp’i ile girişimlerini başlatan ekip, Türkiye’nin en büyük eşleştirme uygulamasını yaratma yolunda ilerliyor. Uygulamanın kullanıcı sayısı 200.000’i geçti.

TheClico

Şirketler için müşteri içgörüsü sağlayan Clico, kullandıkları teknoloji ile rakiplerinden ciddi olarak ayrılıyor. Big Chefs, Setur ve Mamak Belediyesi için yaptıkları çalışmalarda teknolojierini doğrulayan ekip İTÜ Çekirdek ve Odtü Bigg destekleri alarak dijital kullanıcı geri bildirimleri ile şirketlerin kendilerini geliştirebilmeleri için yapay zeka destekli yorum analiz teknolojisi üretiyor.

Alcago

Dijital reklamlarda verimliliği artırmayı amaçlayan Alcago uygulamasında hem şirketler hem de kullanıcılar için yeni bir reklam deneyimi sunuyor. Etkileşimli reklamları ve kişiselleştirilmiş kullanıcı kuponları ile kullanıcı ve marka arasında özel bir bağ kuran ekip bir çok destek ile ilk yatırımlarını aldı. Ürünlerini hem Türkiye pazarında hem de globalde büyütmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

FameThings

Mentorları eşliğinde geliştirdikleri ve doğruladıkları iş fikirleri ile Koton, LCW, Mavi gibi ulusal ve uluslararası markalardan oluşan 6 büyük marka ile ön protokol anlaşması yaptı. Final etkinliğinde tanıştıkları bir yatırımcıdan yatırım alan ekip, fikirlerini uluslararası piyasaya açmak için dünyanın en büyük teknoloji şirketi ile görüşmelerini sürdürüyor.

Pazarcım

Sayısız müşteri görüşmesi ve ürün doğrulamanın ardından ekip, Kocaeli’de kendilerine bir pazar bulup çalışmalarına başladı. University4Society süreci sonrası E-Tohum, İzmit Genç Girişimciler Merkezi, Kocaeli Üniversitesi Teknopark ve İTÜ Çekirdek destekleri aldı. World Youth Forum desteği ile Mısır’a giden ekip, küresel pazar araştırmalarına devam ediyor.

Hexatech

Yalın ürünlerinde zorluk çeken ekip hızlandırma programının ardından finale kadarki süreçte 1.000.000₺ ciroya ulaştı. University4Society sponsorluğunda Silikon Vadisi’ndeki Draper University Hero Training programına katılmaya hak kazanan ekip, küresel büyüme planları yapmaya başladı.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Bu etkinlik bana göre mi?

    Eğer girişimcilik ilgini çekiyorsa, cevap muhtemelen evet. Üniversite etkinlik katılımcıları çoğu zaman yarı yarıya teknik (yazılım, donanım, tasarım) ve işletme (pazarlama, satış, iş geliştirme) arkaplanlı olur. Seri girişimci veya yeni girişimci ol, iş fikri geliştirme, hayata geçirme ve kendinle benzer kafa yapısındaki girişimcilerle birlikte çalışma konularında istekliysen, etkinlik tam sana göre.

  • Üç gün de etkinliğe katılmam gerekiyor mu?

    Etkinlik Cuma akşamdan Pazar akşamına olmak üzere 48 saat aralıksız devam ediyor ve bu süre boyunca etkinlik alanında çalışmalarına devam etmen bekleniyor. Bunun temel sebebi, etkinlik alanındaki çalışma ortamını ve yaratılan havayı korumak. Fakat ekip arkadaşların sorun etmediği sürece etkinlik alanından çıkabilirsin. Eğitimlere ve jüri sunumlarına katılmak zorunludur.

  • Nasıl kayıt olabilirim?

    Web sitemizde Girişimciler sayfasındaki Etkinlikler bölümünde bulunan etkinliklerden sana en uygun olanı seçip kayıt olabilirsin.

  • Ekibe ihtiyacım var mı?

    Etkinliğe katılan herkesin bir ekibe dahil olması bekleniyor. Etkinliğe kendi ekibinle katılabilirsin veya etkinlik alanına ekipsiz gelen diğer girişimciler ile ekip oluşturabilirsin.

  • Etkinlik alanında konaklama ve yemek ihtiyacı nasıl giderilecek?

    Etkinlik 48 saat aralıksız devam ettiği için konaklama ihtiyacın olmayacak. Etkinlik alanındaki dinlenme bölümlerinde dinlenebilirsin. Etkinlik süresince her gün 3 öğün yemek organizasyon ekibi tarafından sağlanacak.

  • Etkinliğe katılabilmek için iş fikri sunmam gerekiyor mu?

    Hayır, iş fikri sunmadan da etkinliğe katılabilirsin. İş fikri sunmayan girişimciler, iş fikri oylama ile seçilen girişimciler ile görüşüp, ekiplerine katılabilir.

  • Etkinliğe gelirken yanımda ne getirmeliyim?

    Dizüstü bilgisayar, telefon, kişisel bakım ürünleri gibi 48 saat boyunca ihtiyacın olacağını düşündüğün şeyleri getirebilirsin. En önemlisi de sahip olduğun tüm enerjiyi getirmelisin!

  • Etkinliğe nasıl hazırlanabilirim?

    Farklı iş modellerini inceleyebilir, şu anın hızlı büyüyen girişimleri hakkında bilgi edinebilirsin. İş fikri sunacaksan, sunum pratiği yapman faydalı olacaktır. Etkinlik akışı ve içeriği hakkında kafanda tereddüt kalmadığından emin olmak adına websitemizin Hakkında menüsünü inceleyebilirsin veya etkinlik organizasyon ekibi ile iletişime geçebilirsin.

  • Hangi tür iş fikirleri sunulabilir?

    Teknoloji tabanlı olan ve etkinlik süresi boyunca aşama kaydedilebilecek iş fikirleri sunulabilir.

  • Birden fazla iş fikri sunabilir miyim?

    Hayır, her girişimci yalnızca tek iş fikri sunabilir.

  • Mevcut bir girişimim var, etkinliğe bu girişimi sunarak katılabilir miyim?

    University4Society’nin temel amacı girişimci yetiştirmek/geliştirmek ve taze bir girişimi doğru yöntemlerle büyütmek. Eğer girişiminin daha doğru yöntemlerle büyümesi gerektiğine inanıyorsan ve temelleri baştan uygulamak istiyorsan, katılabilirsin.

  • İş fikrimin çalınmasını nasıl önleyebilirim?

    Kısa cevap, önleyemezsin. Uzun cevap ise, zaten önlemeye çalışmamalısın. Bunun sebebi ise, etkinlik süresince mentorlar ve ekip arkadaşların ile iş fikrinde yaratabileceğin değer, iş fikrinin çalınmasından çok daha değerli. “İş fikri çalınabilir, fakat uygulanma biçimi ve tutku çalınamaz.”

  • İş fikrim seçilmezse ne olacak?

    Cuma günü yapılacak iş fikri oylamasının ana amacı, etkinliğe gelen girişimcilerin etkinlik süresince devam etmesini istedikleri iş fikirlerini belirlemek. Eğer iş fikrin seçilmezse, iş fikri seçilen bir girişimcinin ekibine katılabilirsin. Etkinliğin amacı belli bir fikri hayata geçirmekten ziyade, girişimciliğin temellerini öğrenmek ve uygulamak. Bu yüzden iş fikrin seçilmese de etkinlikten alabileceğin fayda devam ediyor olacak.

  • Pazar akşamına kadar hangi aşamaya gelmiş olmamız bekleniyor?

    Jüri karşısında sunum yapana kadar ekibinle halletmiş olmanız gereken 3 temel şey var: Müşteri Doğrulama (hedef kitleniz ile görüştünüz mü?), Prototipleme (iş fikrini taslak olarak dijital veya somut ortamda betimlediniz mi?) ve İş Modelleme (iş modeliniz yeterli olgunluğa ulaştı mı?). Bunun dışında, tutkulu ve ekip ruhu kazanmış şekilde jüriye gözükmeniz de avantajınıza olacaktır.

  • Etkinlik sonrası ekiplerin yollarına devam etmesi bekleniyor mu?

    University4Society kapsamlı bir program olduğu için, eğer bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandıysanız, program kapsamında daha çok yolunuz olacak. Yani evet, ekiplerin University4Society desteği ile yollarına devam etmesi bekleniyor.